Alltombetting.se

Speltips, rekar & matnyttig info om betting online

Evgeni Malkin och hans affärer med bitcoin

Den populära och framgångsrika ryska hockeyspelaren har fått stå emot tung kritik och anklagelser som rör bitcoins. Det rör sig om en startup för kryptovalutor som Malkin ryktas ha en del i.

Det som ryktena säger är att Malkin investerat fyra miljoner dollar i nämnda startup som enligt uppgifter senare visat sig vara en bluff. Företaget ska ha betalat de investerade pengarna till folk inom företaget, men inte dess anställda. Malkin verkar vara den tyngsta investeraren och misstankar har riktats åt hans håll.

Vad är det egentligen frågan om?

Jag tror säkert att det är någotsom inte gått rätt till i den här härvan. Men har verkligen Evgeni Malkin något med det här att göra? Nej, det tror jag verkligen inte. Varför ska en extremt skicklig hockeyspelare värd närmare 50 miljoner dollar engagera sig en något sådant trams? Det enda rimliga är att Malkin försökte investera i någon bitcoin-startup och att han är den som blivit blåst på pengar – inte tvärtom.

Anledningen till att Malkins namn dras in i det här har troligtvis att göra med att han är ett så stort namn och att han har en massa pengar. Alla andra som investerat pengar i rörelsen vill ha tillbaka dem. Om man framgångsrikt kan stämma Malkin så kanske han tvingas hosta upp. Det är i alla fall min teori om det hela.

Vad är egentligen Bitcoin?

Bictoins är en så kallad kryptovaluta. Kryptovalutor möjliggör betalningar på internet mellan olika individer, företag eller individer till företag och tvärtom. Ingen centralbank eller någon form av tredje part är nödvändig.

Du skulle till exempel kunna skapa ett konto på coinbase.com, köpar Bictoins för 100 000 kr med ditt kontokort och sedan skicka det till vem som helst med på coinbase eller annan krypto-plånbok.

Bitcoin var den första och är den största av alla krypotvalutor. Det finns dock flera tusen olika som exempelvis Ethereum eller Ripple.

Kan man betta med Bitcoin?

Det går att spela på diverse siter med hjälp av bitcoin. Det finns ett och annat bitcoin casino. Dessa kan säkert också på ett eller annat sätt ta emot bets med bitcoins.

Sannolikheten att Evgeni Malkin vinner Stanley Cup 2019/20 är ca 5 % enligt spelbolagen. Betsson ger 22 gånger pengarna på att de Pittsburgh Penguins vinner.

Att Evgeni Malkin blir utnämnd till ligans mest värdefulla spelare (NHL 2019/20 Hart Memorial Trophy) ger något bättre betalt. Du får 33 gånger pengarna på det spelet.

Vore det inte roligt att spela med bitcoin på något som har med Evgeni Malkin att göra? Jag ska personligen inte köpa fler bitcoins, men tycker tanken är rolig.