Alltombetting.se

Speltips, rekar & matnyttig info om betting online

Vem vinner Champions League?

Nästa gruppspelsomgång i Champions League är på tisdag den 21 november. Jag ser fram emot det. Särskilt matcherna mellan Borussia Dortmund – Tottenham, Atletico Madrid – Roma och Juventus – FC Barcelona. Men jag tänkte blicka framåt lite och ställa mig frågan, vilket lag vinner Champions League under våren 2018?

Om man kollar på spelbolaget Betsafe och deras så kallade outrights för Champions League så är det egentligen ganska få överraskningar. Outrights är för övrigt det man kallar det när man pratar om slutgiltiga vinnare i någon turnering eller serie.

Topp fem outrights för Champions League-vinnare är enligt Betsafe som följer med oddsen för respektive lag i andra led.

Paris Saint Germain – 4.75
Manchester City – 5.80
Real Madrid – 6.75
Barcelona – 8.00
Bayern Munich – 8.50

Det är inte superförvånande att dessa fem är de favorittippade. Ordningen kanske man kan orda om. Men med tanke på hur bra PSG sett ut så kanske de ska vara etta. Manchester City bör nog vara tvåa. Sedan är det lite hugget som stucket mellan Real Madrid, Barcelona och Bayern München enligt mig. Så jag håller med om Betsafes topp fem.

Om man kollar de fem efterfölkande så ser det ut såhär:

Manchester United – 15.00
Juventus – 20.00
Tottenham – 22.00
Chelsea – 30.00
Liverpool – 30.00

Juventus borde vara högre än United tycker jag. Chelsea och Liverpool är inte riktigt av samma kaliber heller enligt mig. Jag tycker Chelsea är bättre och har en bättre chans att vinna CL. Om vi kollar de tio efterföljande lagen och deras odds, dvs. 11-20, så ser det ut såhär:

Roma  – 60.00
Napoli – 100.00
Atletico Madrid – 150.00
Porto – 150.00
RB Leipzig – 150.00
Besiktas – 150.00
Sevilla – 200.00
Shakhtar Donetsk – 250.00
Borussia Dortmund – 400.00
Monaco – 400.00

Laget som står ut här är så klart Atletico Madrid. 150 gånger pengarna på dem ser ju helt sjukt ut. Anledningen är att Atletico Madrid förmodligen inte ens går vidare till slutspelet. Deras situation ser mycket mörk ut. De har Roma och Chelsea i sin grupp som kommer gå vidare till åttondelen ifall de inte klantar sig rejält. Största chansen Atletico har är att Chelsea spelar lika borta mot Karabach och sedan förlorar hemma mot Atletico samtidigt som Atletico dessförinnan vunnit hemma mot Roma.

Vilket lag som jag tror lyfter bucklan? Jag tror att Manchester City gör det. Kevin de Bruyne gör skillnaden.