Alltombetting.se

Speltips, rekar & matnyttig info om betting online

Francis Ngannou mot Stipe Miocic

Francis Ngannou är enligt mig en av de mest intressanta atleterna idag. Denna Kamerun-Franska mannen född 1986 har tagit UFC med storm. Francis Ngannou slåss i tungviktsdivisionen och ska utmana titelhållaren Stipe Miocic den 21 januari. Hur kommer det att gå? Francis Ngannou går in som storfavorit så de flesta tror så klart på honom.

Jag tror också på Ngannou. Han står just nu i 1.56 gånger pengarna hos Betsafe. Jag vet inte om det är spelvärt, men jag ser helt klart Francis Ngannou som favorit och tror att han kommer att knocka Stipe.

Anledningen till att det är så mycket hype kring Ngannou har att göra med flera saker. Det har dels att göra med att han bara sysslat med MMA ett par år. Hur kan man bara syssla med en sport ett par och sedan gå in i en titelfight med en av världens bästa tungviktare genom tiderna och samtidigt var superstor favorit? Det är helt vansinnigt det. Men det är ju knappast oförtjänt.

Ngannou slog senast nästan ihjäl holländaren Alisatair Overeem. Innan dess knockade han Anderi Arlovski, Anthony Hamilton och Bojan Mihajlovic – samtliga i första ronden. Ngannou har faktiskt inte gått mer än två ronder någonsin. Antingen har han vunnit i första eller andra ronden förutom en gång då han förlorade på en kort match på 2 x 5 på domslut. Det var hans andra proffsmatch i karriären dock och fyra år sedan.

Något annat som gör Francis Ngannou extremt intressant är hans väg till UFC. Han började som 22-åring med boxning. Sedan blev han sjuk och slutade. Som 26-åring flyttade han till Paris och började med boxning igen. Han hade ingenstans att bo och inga pengar då och var faktiskt hemlös. Men sedan började han med MMA år 2013 och lyckades bra i Frankrike. Han blev proffs i MMA och sedan kom han till UFC 2015. Där har han nu sex raka vinster mot kvalificerat motstånd och ska nu alltså möta Stipe Miocic.