Alltombetting.se

Speltips, rekar & matnyttig info om betting online

La Liga och Premier League mer eller mindre avgjorda

Det ser ju ut som det gör i de två mest populära fotbollsligorna i världen. Tråkigt nog är det väl redan över i både Premier League i England och La Primera Division i Spanien. Oddsen på att Manchester City och att Barcelona vinner, är väldigt låga.

Manchester City har haft den bästa starten på en höstsäsong i Premier League någonsin. Den har varit nästintill perfekt. 19 matcher är ju halvtid i säsongen och då stod de på 18 vinster och en enda oavgjord. Sedan dess har man bara vunnit och är så långt före tvåan Manchester United att det inte är klokt. Hur mycket får man på att Manchester City står som segrare av Premier League i slutet av maj månad? Man får 1.01 gånger pengarna. Satsar man 100 kronor vinner man alltså 1 krona netto ifall de slutligen också vinner. Inte särskilt spännande alltså.

Manchester City är helt enkelt för bra. Kevin de Bruyne, David Silva, Raheem Sterling, Leroy Sane, Gabriel Jesus, Sergio Aguero, Fernandinho och de andra gubbarna i gänget är otroligt samspelta och så fruktansvärt kreativa tillsammans. Det finns inget lag som kan gå om dem i Premier League och frågan är om de ska ses som favoriter i Champions League.

I Spanien har dessvärre Real Madrid gått bort sig. De kommer inte vinna La Primera såvida inte Barcelona gör bort sig totalt under andra halvan av säsongen. Om man ligger bakom 11 poäng som Real Madrid gör är det hopplöst med tanke på hur ojämn som La Liga är. Barcelona kommer behöva torska kanske 5-6 matcher för att det ska gå vägen. Alltså var tredje match som är kvar måste sluta i förlust. Det är inte rimligt. Madrid-lagen kommer inte kunna ta ikapp det här och det är därför som Barcelona också står i 1.07 gånger pengarna att vinna La Liga. Jag skulle faktiskt säga att det är ett spelvärt odds. Vill man sätta 1000 kronor kan man ju vinna 70. Det är inget spel för mig dock eftersom 70 kronor inte är så upphetsande.